2012. június 17., vasárnap

Kicsi Kocsi 1-6 (Herbie 1-6)

Kicsi kocsi 1 - A kicsi kocsi kalandjai (1969)


Amikor Jim Douglas, a jobb napokat látott autóversenyző belép Peter Thorndyke import autókat árusító üzletébe, Herbie, a kis Volkswagen azonnal gazdára talál. No nem mintha Jim meg akarná venni, vagy egyáltalán érdeklődne iránta. Az önfejű bogárhátú teljesen egyedül dönti el, hogy Jim lesz az új tulajdonosa. Így aztán, amikor a férfi távozik, a kis autó hazáig követi. Másnap Jim arra ébred, hogy egy "lopott" kocsi áll a háza előtt, amit, hogy jóvátegye a "rablást", rövid úton megvetetnek vele. Az újdonsült tulajdonos eleinte egyáltalán nem lelkesedik szerzeményéért. Végül visszaviszi a kocsit az üzletbe, ahol Carole Bennett, Thorndyke csinos beosztottja beleegyezik, hogy együtt menjenek próbaútra a kisautóval. Ekkor Herbie végre megmutatja, mit tud: ha akarja, nincs olyan járgány, amely a nyomába érne...


Kicsi kocsi 2. - A kicsi kocsi újra száguld (1974)


Nemrégiben avatták fel Alonzo Hawk (Keenan Wynn) legújabb förmedvényét, a világ legmagasabb irodaházát. Úgy tűnik, az utolsó barátságos épületeket is le akarja rombolni, hogy újabb építési terveit keresztülvigye. Az egyik háztulajdonos, Steinmetz nagymama (Helen Hayes) azonban ellenáll Hawk erőszakosságának, és nem hajlandó beleegyezni a bontásba. Alonzo számára kapóra jön, amikor naiv unokaöccse, Willoughby Whitfield (Ken Berry) hajlandó magára vállalni a közvetítő szerepét. De a nagyinál széleskörű ellenállásba ütközik: az első, aki feltartóztatja, Herbie, a kis Volkswagen.


Kicsi kocsi 3 - Herbie Monte Carlóba megy (1977)


Herbie-ék a nemzetközi verseny amerikai résztvevői mellett kicsit furcsán érzik magukat a Ferrarik, Mercedesek, Maseratik, Porschék között. Ám meglátni és megszeretni egy pillanat műve, Jim (Dean Jones) azonnal beleszeret a verseny egyik résztvevőnőjébe, Diane Darcyba (Julie Sommars), Herbie pedig a kocsijába. Még el sem kezdődik a futam, amikor két tolvaj a közeli múzeumból ellopja a világ legnagyobb gyémántját. A rendőrség mindenkit átkutat a környéken, ezért a tolvajok Herbie benzintankjába rejtik a lopott kincset. Rossz hír, hogy a betörők felderítése éppen annak a magas rangú rendőrnek a feladata, aki az egész akciót kieszelte.


Kicsi kocsi 4 A kicsi kocsi újra a régi (1997)


Herbie, a csodálatos képességekkel rendelkező bogárhátú Volkswagen 1969-ben az év legnépszerűbb filmje címet tudhatta a magáénak, és népszerűsége révén számtalan folytatásnak vált ihletőjévé. 1997-ben készült el a legújabb kicsi-kocsi történet, melyben a megfiatalodott Herbie mellett feltűnik az eredeti film sztárja, Dean Jones is. A kicsi-kocsi ezúttal egy új tulajdonoshoz kerül, és együtt kell megküzdeniük egy ausztrál versenyzővel és az ő ellenséges érzületű, velejéig romlott, gonosz "Herbie-jével", Horace-szal.


Kicsi kocsi 5. - A kicsi kocsi legújabb kalandjai (1998)


Pete Stanchek (Stephen W. Burns) és barátja, D.J. (Charles Martin Smith) azért utazik Puerto Vallartába, hogy Pete nagybácsikájuk autóját, Herbie-t benevezzék a Brazil Nagydíjra. Útjuk során kifosztja őket Paco, a 10 éves zsebtolvaj, aki három amerikai férfit is meglop. A mikrofilmet, ami egy értékes aranylelőhelynek a térképe, Pete bácsi pénztárcájába rejti. Őrült hajsza veszi kezdetét, amelyben mindenki üldöz mindenkit. Herbie és tulajdonosai hajóra szállnak, ám Paco is ott rejtőzik a csomagtartóban. A hajóskapitány azonban hamar megelégeli a kis autó szemtelen viselkedését és mindenki szeme láttára a vízbe dobatja a járművet.


Kicsi kocsi 6 Kicsi kocsi - Tele a tank (2005)


Maggie vérében van az autóversenyzés, de az óvatos apja megtiltja, hogy valóra váltsa álmát. Kárpótlásul felajánl egy autót a lánynak. Elviszi őt a roncstelepre, ahol Maggie először egy öreg Nissant néz ki magának, mígnem egy ütött-kopott, '63-as VW Bogár hangoskodva felhívja magára a figyelmét. Maggie felfedezi, hogy az "új" autója önálló értelemmel rendelkezik. Herbie arra csábítja, hogy a saját útját járja. A lánynak minden vágya, hogy részt vegyen egy NASCAR-versenyen. Nem telik bele sok idő, mígnem Herbie, Maggie-vel a kormánynál, felsorakozik a startnál.

2 megjegyzés: