2012. május 13., vasárnap

Taxi 1-4

Taxi (1998)

Marseille-ben működik egy titkos szervezet, melynek tagjai ravaszabbak a rendőröknél, gyorsabbak az űrhajósoknál és lazábbak, mint bármelyik vagány. A kismotoron száguldozó pizzásfiúk számára igazi paradicsom a nagyváros veszélyes forgataga. Mindük közül Daniel a leggyorsabb, legbátrabb, és ő töri a legtöbb borsot a városi zsaruk orra alá. De egy turbómotorral és magassági kormánnyal felszerelt taxi, egy felettébb tüzes lány, valamint egy lerázhatatlanul gondos anyuka színrelépése következtében úgy alakul, hogy Daniel mégis a rendőrök között találja magát. A városban ugyanis megjelenik egy szuperravasz német bankrabló banda és a tanácstalan kopóknak segítségre van szüksége. Valakire, aki gyors, ötletes és ravasz...


Taxi 2 (2000)

Émilien (Frédéric Diefenthal), a kétballábas rendőr végre megszerzi a jogosítványt, Daniel (Samy Naceri), a turbómeghajtású taxis pedig szép barátnőjével randizik. Ám az események elszabadulnak, amikor a városba látogat a japán védelmi miniszter, akit elrabol négy rejtélyes nindzsa. A miniszternek nyoma sincs, ahol pedig a rendőrség tehetetlen, csupán egy megoldás van: a taxis, aki utálja a zsarukat, de barátjáért a gázba tapos, frontálisan megütközik a nindzsákkal, és megmenti a franciák becsületét. Hamarosan fékezhetetlen banditák és csúcsra pörgő ellenfeleik üldözik egymást Marseille kanyargó sikátoraiban.


Taxi 3 (2003)

Marseille-ben sosem lesz nyugalom. Gibert felügyelő és lelkes, de mindenre alkalmatlan csapata hiába iparkodik, hogy fenntartsa a rendet: újabb fegyveres banda tartja rettegésben a napfény városát. A Mercédeszel száguldó német bankrablók és a japán hadügyminiszert elrabló nindzsák után most a görkorcsolyán száguldó terroristákat kellene megfékezni. Amikor a rendőrség tehetetlen, természetesen csak egyvalaki segíthet: Régi ismerősünk, Daniel, a turbómeghajtású taxis, akinek minden vágya, hogy barátnőjével édes kettesben kapcsolhasson a legmagasabb fokozatra. Ehelyett azonban kénytelen újból Emilien barátja és egyúttal a francia mundér becsületét megmenteni. Nincs túl sok kedve hozzá, de újból beletapos a gázba, dübörög a motor, horpad a karosszéria, és ő kétszázhúszas tempót diktálva csap szét a görkoris rosszfiúk között. Ha szerencséje van, még épp odaér a randevújára.


Taxi 4 (2007)

Visszatér a bombasztikus duó!!! Az ifjú rendőr családapa, Emilien Coutant-Kerbalec (Frédéric Diefenthal) és a sofőr Daniel Morales (Samy Naceri) turbómeghajtású taxijával száguld. Jobban, mint valaha!! 
A Taxi filmek minden főszereplője visszatér a negyedik részben, élükön a taxisofőrt alakító Samy Naceri-vel és a kétbalkezes rendőrt játszó Frédéric Diefenthal-lal, csakúgy mint a rendőrfelügyelőként szereplő Gilbert, akinek a karaktere most nagyobb teret kap, mint a korábbi három részben. Szintén látható a második és harmadik résztől szereplő Petra. A T4XI-t a francia futballista, Djibril Cissé ajándékozza meg lenyűgöző testalkatával. Logikus választás volt a Marseille-i kapcsolódású filmhez, melyben az Olympique de Marseille színeiben tűnik fel. 
A T4XI visszatér a sorozat gyökereihez, a főhősök kedves városukban, Marseille-ben kapnak kitüntetést. Míg az első rész teljes terjedelmében ebben a városban játszódott, a második és harmadik rész Párizsban és Tignes-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése