2012. április 19., csütörtök

X-Men 1-3


X-Men 1 (2000) - A kívülállók (X-Men)


Mutánsok élnek köztünk. Emberek ők is, de a genetika véletlene folytán különleges képességekkel születtek. Van köztük, aki olvas mások gondolataiban, van, aki átsétál a falon, vihart támaszt, vagy ölni tud a puszta tekintetével. Az emberek nem ismerik őket, ezért félnek tőlük. A mutánsok egy része pedig retteg ettől a félelemtől, ezért a zseniális Magneto (Ian McKellen) vezetésével háborúra készül. Ám működik egy különleges intézet, ahol a rejtélyes X professzor (Patrick Stewart) X-Men nevű különleges csapatával mindent megtesz, hogy a mutánsok rosszabb felétől megvédje az emberiséget.



X-Men 2 (2003) - (X-Men 2)


Xaviér professzor pártfogoltjai, a kívülállók folytatják harcukat az előítéletekkel szemben és az elpusztításukra törő erők ellen. Egyre inkább felszínre kerül a politikai és társadalmi élet mutánsokkal szemben érzett gyűlölete és heves tüntetések kezdődnek ellenük. E mozgalom vezetője William Stryker, a vagyonos, egykori hadúr és tudós, akiről az a szóbeszéd járja, hogy mutánsokon végzett kísérleteket. Velük kapcsolatos munkája valamiképpen összefonódik Farkas titokzatos és feledésbe merült múltjával is. Amikor Farkas nyomozni kezd eredetét illetően, Stryker működésbe hozza az anti-mutáns programot, és kezdetét veszi a katonai offenzíva a társadalom e számkivetettjei ellen.



X-Men 3 (2006) - Az ellenállás vége (X-Men - Tha Last Stand)


X professzor segítségével a mutánsok megtanulták irányítani és a jó ügy érdekében felhasználni képességeiket. Most azonban válaszút elé kerülnek: megőrzik különleges képességüket, annak ellenére, hogy az elszigeteli őket a többségtől, vagy feladják adottságaikat, és beilleszkednek a társadalomba. A másságot betegségnek tituláló kormány által kifejlesztett gyógyszer valójában a kisebbség ellen irányul, annak beolvasztására, megsemmisítésére törekszik. Mindez fellépésre készteti a kirekesztettség ellen küzdő, a természetfeletti képességeikhez ragaszkodó Farkast, Ciklont, Vadócot és a többi mutánst.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése