2012. április 10., kedd

Shop-Stop 1-2 - Clerks 1-2

Shop-Stop (1994) - Clerks


Vannak üzletek, amelyek különösen vonzzák a rigolyás különc vevőket. Ilyen a New Yersey-beli Quick Shop is.
A 22 éves Dantéra zord hajnal virrad. A főnöke felhívja és megkéri, hogy ugorjon be a kora reggeli műszakba helyettesíteni. Úgy volt, hogy sokáig alszik, szórakozik, csajozik; ehelyett az üzletben sorozatosan balul ütnek ki a dolgok.
Ráadásul a barátnője szexuális partnereinek nem csekély számával idegesíti.
Aztán itt van még Randal, a szomszédos videokölcsönzőben kiszolgáló kollégája, aki állandóan Danténál lóg és szemérmetlenül inzultálja a hóbortos vevőket. 


Shop-Stop 2 (2006) - Clerks 2

Dante és Randal már harmincas éveikben járnak, és még mindig a New Jersey-beli élelmiszerbolt és videotéka alkalmazottai. Körülbelül még egy percig, ugyanis a film elején lángokba borul az épület. Új munkahelyük a Mooby`s gyorsétterem, melynek színvonalát jelzi, hogy tehénbőgésre nyílik az ajtó, és a desszert-specialitást tehénlepénynek hívják. Ám úgy tűnik, hogy Dante mégis megütötte a főnyereményt, gyönyörű barátnője van, akivel Floridába készül költözni, ahol a lány szüleitől ajándékba kapott ház és új állás várja. De vajon Emma-e a tökéletes nő számára vagy Becky, a gyorsétterem bájos vezetője? Randal nem örül a változásnak, ám felülemelkedik bánatán, és egy emlékezetes, állati jó búcsúpartival kedveskedik barátjának.
Mindeközben csak úgy röpködnek a levegőben a 18-as karikák; a dialógusok frenetikus, szabadszájú, gyakran vulgáris humora nem kíméli sem a szüzeket, sem a különböző faj - és népcsoportokat, de még A gyűrűk ura-rajongókat sem. Egyszóval az élet nem áll meg, így Danténak és Randalnak is tenni kell valamit a jövőjükért. Talán csak Jay és Néma Bob faltámasztása maradhat örök és változatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése