2012. március 4., vasárnap

A Kaptár 1-4

A Kaptár (2002)


Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, egy óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, ahol halálos vírus üti fel a fejét. Válaszlépésként a Vörös Királynő – azaz a Kaptárt irányító óriási szuperkomputer – szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli. Alice és Rain feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust, a team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók valójában igazán nem is halottak. Ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak


A Kaptár 2 - Apokalipszis (2004)


A feldúlt Raccoon City szívében még meg nem fertőzött emberek egy kis csoportja, köztük Jill Valentine (Sienna Guillory) és Carlos Oliveira (Oded Fehr), a csapat vezetője az életükért küzdenek. Ám egy másik halálos fenyegetéssel is szembe kell nézniük: az egyik kísérlet eredményeként létrejött genetikai mutáció, a lickerek, gyorsabbak és gonoszabbak mindennél. Úgy tűnik, elhagyta őket a szerencse, készleteik kimerültek, amikor Alice (Milla Jovovich) ismét felbukkan.


A Kaptár 3 - Teljes Pusztulás (2007)


Ki áll bosszút a halottakért? Ki felel azokért, akik meghalni sem tudnak, és prédára lesve Nem-Holtként bolyonganak a fertőzött sivatagokban? Alice (Milla Jovovich) eddig is az egyik utolsó olyan harcos volt, aki életét és békés halálát áldozná a Védernyő Vállalat ellen induló megtorlásért; de amióta egy biogenikus kísérlet során plasztikázták a géntérképét és emberfölötti képességeket szerzett, már csak a háború a célja. Régi társaival és új szövetségeseivel portyázik az elnéptelenedett Las Vegasban, zombik, gyilkos varjak és új mutánsok ellen harcol: le kell győznie a vírust és bosszút kell állnia az eddigi áldozatokért.


A Kaptár 4 - Túlvilág (2010)


Ragályos vírus pusztít a világban, amelynek áldozataiból élőhalottak lesznek. Alice fáradhatatlanul próbálja felkutatni a túlélőket és biztonságba menekíteni őket. A Védernyő Vállalattal vívott harca egyre kilátástalanabb, ám Alice váratlan segítséget kap egy régi jó baráttól. A nyomok Los Angelesbe vezetnek, állítólag ez az egyetlen biztos menedék az élőholtak elől. Ám amikor megérkeznek az Angyalok Városába, élőhalottak ezreivel találják szembe magukat, és nagyon észnél kell lenniük, nehogy csapdába kerüljenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése